Відкриття виставки художніх робіт дітей з обмеженими можливостями пройшло в суботу, 4 грудня 2021 року, в їдальні ПрАТ «Кременчукгаз».

Того дня у гості до газовиків прийшло близько 50 осіб із Кременчуцького міського товариства людей з інвалідністю, серед яких було 35 дітей.

За тиждень до цього вони за допомогою своїх мам створили картини-плакати на тему нашого символу блакитного палива – Дракончика Вогника.

Зазвичай ми його зображуємо на листівках та наклейках, аби доступніше пояснити молодшому поколінню правила поводження з побутовими газовими приладами.

Отож на початку зустрічі наша лекторка Світлана КОРОП, яка щороку проводить просвітницькі кампанії для школярів, поспілкувалася з дітьми та їх батьками.

А після цього з’явився і сам герой – Дракоша – ростова лялька! Аніматори провели інтерактивні ігри, влаштували танці, в яких усі діти взяли активну участь.

Щоб відпочити від розваг, дітей запросили за столи до чаю із солодощами.

А по завершенню вручили подарунки від групи компаній KG_GROUP – набори для юних художників, листівки з правилами поводження з газом, а ще – печиво, шоколад, круасани та бісквіти.

Вже одягнена малеча затрималася, щоб сфотографуватися із веселим Дракошою та новенькими автомобілями Аварійно-диспетчерської служби «104».

Під час спілкування голова Кременчуцького міського товариства людей з інвалідністю Катерина КУНАВІНА розповіла про те, що жіночий актив кілька років практикує зустрічі, на які приходять не лише діти з обмеженими можливостями, а й їхні брати-сестри. Такий досвід дозволяє швидше соціалізуватися тим, хто має особливі потреби.

Вона наголосила, що в нашому місті, на жаль, відсутній центр, де мама може залишити на кілька годин дитину, у тому числі, повнолітню, щоб відвідати лікаря, чи просто відпочити.

Активістка Надія СВЯТЕЦЬКА подякувала голову правління ПрАТ «Кременчукгаз» Богдана ОКСЕНЕНКА за допомогу та співпрацю. А ще одна активістка Жанетта СИМОНЯН додала, що спілкування, яке влаштували дітям, є найдорожчою цінністю із огляду на обмежені можливості. Нагадаємо, що 3 грудня відзначається Міжнародний день людей з інвалідністю, тож захід був приурочений до цієї дати. 

Виставка експонується в Центрі обслуговування споживачів у пров.Г.Бреста,46.

Нагадаємо, що цього року під час благодійного заходу до Дня захисту прав дітей та батьків, ми дізналися кілька вражаючих історій про родини, де є люди з інвалідністю.

Тоді ми вирішили й надалі співпрацювати з громадською організацією Кременчуцьке міське товариство людей з інвалідністю. І вже незабаром після цього, у вересні, забезпечили їм трансфер на Пирятинський мистецький фестиваль.

А згодом 16 вересня 2021 року відбулася Відкрита Обласна Спартакіада Полтавщини з рекреаційних видів спорту для людей з інвалідністю. В селище Климівка команда, де відбулися змагання, спортсмени також потрапили завдяки KG_GROUP

11 листопада 2021 року компанія KG_GROUP забезпечила трансфером Кременчук-Котельва-Кременчук учасників змагань із інвалідністю.