Відкритий чемпіонат з футболу серед дітей триває в Кременчуці за ініціативи КГ_ГРУП.

Завершився Відкритий чемпіонат з футболу серед дітей 2016 року народження «KG Group Football Liga». Останні матчі та нагородження переможців відбулися минулої суботи, 30 березня 2024 року, в Кременчуцькому фаховому коледжі КРНУ.

Протягом усього березня у межах Чемпіонату змагалися шість футбольних команд з Кременчука, Світловодська та Горішніх Плавнів. Загалом було охоплено близько 70 малюків віком 6-7 років, що займаються футболом.

На фінальний матч приїжджали дівчатка з Cheerleading team «Infinity», які дуже круто та емоційно підтримали усі команди.

Переможцем стала команда «ДЮСШ Світловодськ».

«Кремінь» – срібний призер.

«Гірник-Спорт» – бронзовий призер.

За підсумками Чемпіонату серед наймолодших учасників у кожній команді було обрано зіроньку – кращого гравця «KG Group Football Liga» серед команд 2016 року народження.

«Дитячий футбол, це не лише 10-12-16-20 хлопців/дівчат, які бігають з мʼячем по полю, – повідомляють у дописі в телеграмі KGG Stars організатори спортивного заходу. – Це велика кількість батьків, тренерів, вболівальників, місцевих меценатів, фірм/компаній – які дивляться, вболівають, підтримують (емоційно, технічно, фінансово)».

Учасники, їхні тренери й батьки дійсно переживали безліч емоцій, поринувши в атмосферу ігор.

«Цей чемпіонат – безцінний досвід для діток, а також робота над помилками, яка наближає маленькими кроками до великих перемог юних спортсменів, – ділиться враженнями мама шестирічного вихованця клубу «Ягуар» Єгора СТАРУШКА – Вікторія. – Син старався і переживав, і вся сім’я також – з дідусями й бабусями. Для дітей і батьків ці турніри дуже емоційні: поразки-сльози-біль-перемоги! Добре, що все це ми проходимо разом».

Сподіваймося, що такі емоції бодай трохи балансують воєнні тривоги малим футболістам та їхнім родинам.

Змагання організовані в різних вікових категоріях Асоціацією розвитку спорту за ініціативи голови правління ПрАТ «Кременчукгаз» Богдана ОКСЕНЕНКА, вони фінансуються компанією КГ_ГРУП при залученні партнерів у рамках проєкту KGG STARS.

«Мета проведення таких змагань – це розвиток дитячого спорту в Кременчуці, – каже Богдан ОКСЕНЕНКО. – Передусім – формування у дітей розуміння про здоровий спосіб життя, формування спортивного характеру, складовими якого є воля до перемоги.  

По-друге – fair play (чесна гра), яка повинна формуватися у відношенні партнерів та суперників. Це потрібно в подальшому, не залежно від того, буде ця дитина футболістом чи ні».

Нині вже почалися зустрічі між футболістами 2015 року народження у межах ІІ етапу Чемпіонату «KG Group Football Liga».

Його організатори анонсують наступні футбольні поєдинки в Кременчуці до кінця травня серед дітей старшого віку. Запрошують команди з усієї України. Очікується участь юних футболістів з Кременчука, Полтави, Києва, Харкова, Запоріжжя, Черкас, Кропивницького.

Будуймо платформу для малечі Кременчука та України у великий футбол!

Слідкувати за турніром можна в інстаграмі проєкту, в телеграмі – та на інтернет-ресурсі .

Нагадаємо, 11 футбольних команд взяли участь у Всеукраїнському дитячому турнірі з футболу KGG Cup у Кременчуці 8-10 вересня 2023 року за ініціативи Богдана ОКСЕНЕНКА.