Результати роботи відділу техобслуговування ВБСГ ББ ПрАТ «Кременчукгаз» за січень 2024 року.
ПрАТ «Кременчукгаз» повідомляє, що в поточному місяці споживачам природного газу почнуть нараховувати третій платіж за технічне обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання у багатоквартирних будинках.
За даними начальниці відділу ТО ВБСГ ББ ПрАТ «Кременчукгаз» Галини КОВНЕР, у січні 2024 року було проведено технічне обслуговування у 32 будинках Кременчука (вул. А. Маслова, вул. І. Мазепи, вул. Університетська) та у 18 будинках Горішніх Плавнів (вул. Гірників). Під час перевірки виявили та усунули понад 1000 витоків газу, провели заміну 10 запірних пристроїв та 26 різьбових з’єднань.
Наша компанія турбується за безпеку життя громадян та продовжує проводити технічне обслуговування будинків, бо це запорука вашої безпеки та ваших сусідів.
Нагадаємо, що головним документом, що регламентує взаємовідносини споживача та організації, обслуговуючої внутрішньобудинкову систему газопостачання багатоквартирного будинку, є Наказ Міністерства енергетики України № 292 від 29 вересня 2023 року.
Додамо, що так звана «третя платіжка» приходитиме лише мешканцям того будинку, де здійснено це ТО – один раз на три роки, якщо будинку більше 25 років і раз на п’ять років, якщо будинку менше 25 років. Роботи проводяться згідно з графіком . Розрахунок вартості послуги проводиться для кожного будинку окремо, залежно від його характеристик та згідно законодавству. У даному випадку це – «Методологія розрахунку граничних рівнів вартості виконання видів робіт та послуг з технічного обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання багатоквартирних будинків» (Постанова НКРЕКП від 22.11.2023 року №2162). Але для кожної квартири конкретного будинку оплата буде однаковою, незалежно від кількості кімнат чи житлової площі.
З метою попередження надзвичайних випадків, пов’язаних із газом, під час проведення ТО мешканці повинні надати доступ фахівцям до квартир для відновлення газорозподілу. В іншому випадку це може призвести до затримки надання цієї послуги.