Кременчуцький газовик розповів про наслідки ракетної атаки у передмісті.

Внаслідок ракетної атаки росіян увечері 10 жовтня 2022 року зазнали руйнувань десятки житлових будинків у селі Чечелеве під Кременчуком.

Прямо над населеним пунктом спрацювала протиповітряна оборона ЗСУ і ракета, чи її уламки посипалися на приватний сектор.

Бригада Аварійно-диспетчерської служби ПрАТ «Кременчукгаз» виїхала на місце події разом із рештою оперативних служб Кременчуцької територіальної громади.

«Ми прибули, щоб запобігти вибуху газу, – розповідає водій нашої бригади Микола РОМАНІЙ. – Необхідно було перевірити всі будинки, щоб не було ушкоджень газових мереж чи запірної арматури. Особливо, у зруйнованих будинках.

Я побачив людське горе… Це – страхіття! Страшне горе, яке терпить український народ. Хто більше, хто менше, але ж усі. Коли ми приїхали, то навкруги було багато розгублених і засмучених людей. Одне слово – горе.

Особливо постраждали два будинки. Розвалені вщент. Все змішано з землею. Вирва страшенна біля одного з них! А навкруги – будинки пошкоджені вибуховою хвилею.

Мені й раніше доводилося бачити руйнування, пов’язані з наслідками неправильного поводження з газовими приладами, зі зловживанням спиртним і з жертвами.

Але такого жаху в таких масштабах ніколи не бачив. Це дуже вражає! У всіх на устах – бажання закінчення всього цього жаху».

Як повідомив начальник Аварійно-диспетчерської служби Денис НЕБОРАК, протягом двох днів кременчуцькі газовики слідкували за розподілом газу, справністю мережі, підключали газ до будинків в епіцентрі вибуху. Наразі газорозподіл відновлений у повному обсязі.

А ось людям ще доведеться відновлювати житло, зруйноване агресором – різних ушкоджень зазнало понад 60 будинків. Та ще впоратися зі страхом і відчаєм від втрат.

Розділяємо цей біль…

Служба «104» працює для вас – 24/7.

Наближаємо ПЕРЕМОГУ України!

Фото: kg.ua